Mastenbroek, J.-Moeders in Israel (nieuw)

Artikelnummer: 9789033129650
Vorige Artikel 87 van 148 Volgende
€ 15,90 (inclusief btw)

J. Mastenbroek vertelt in Moeders in Israel uit het leven van tien godvrezende vrouwen. 
Achtereenvolgens komen de volgende vrouwen naar voren: Maaike Bakker-Groenenboom, Pietje Baltus, Fijgje Bons, Trijntje Catharina de Bruin-Bout, Johanna Cornelia Heemskerk-van Rijn, Dingena Mallan, Anna Ruit-de Wachter, Cornelia van der Slikke-Bergers, Arjaantje Tanis-Tanis en Zwaantje Westland-Schaap. 
In Gods Woord en in de (kerk)geschiedenis hebben vrouwen hun geheel eigen plaats gehad. Sara was in haar tent, Debora was behalve profetes ook richteres. Anna Maria van Schurman volgde de colleges van Voetius vanachter een gordijntje op een galerij in de Utrechtse collegezaal ... Naast de vele (auto) biografieën van mannen zijn er ook heel veel boekjes verschenen over het geestelijke leven van vrouwen.

In dit boek zijn tien levensschetsen opgenomen van vrouwen die de Heere vreesden. Steeds laat de auteur het licht vallen op het eenvoudige, bevindelijke Godswerk in hun harten. In een nabij en afhankelijk leven getuigden zij ervan. Ook spraken zij over hun ervaringen in de verschillende gezelschappen.
De beste en zuiverste bekeringsgeschiedenissen staan in Gods Woord en vonden duizenden jaren geleden plaats. Toch mag het tot bemoediging zijn om te lezen hoe God ook in later eeuwen heeft gewerkt.

Schrijver
J. Mastenbroek

Titel
Moeders in Israel-Uit het leven van tien godvrezende vrouwen

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Houten

Jaar van uitgave
2019

Aantal pagina's
133 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789033129650

© 2010 - 2022 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel