Kersten, Ds. G.H.-Bedroefden om der bijeenkomst wil

Artikelnummer: 9033601753
Vorige Artikel 357 van 759 Volgende
€ 17,50 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Bedroefden om der bijeenkomst wil is een bundel artikelen van ds. G.H. Kersten over de Gereformeerde Gemeenten van 1834-1946.
In de eerste helft van deze eeuw heeft ds. Gerrit Hendrik Kersten (6 augustus 1882-6 september 1948) door zijn kerkhistorische publicaties vrijwel als enige materiaal aangedragen voor de beschrijving van de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeenten. Middellijkerwijs was ds. Kersten in 1907 de stuwende kracht achter het samengaan van de tot dan vrij geïsoleerd levende kruisgezinde en ledeboeriaanse gemeenten. Door zijn rechtstreeks contact met de oude generatie Ledeboerianen en kruisgezinden en door wat hij in eigen leven meemaakte, was hij niet alleen in staat unieke gegevens vast te leggen, maar bovendien kon hij deze met een zodanige betrokkenheid beschrijven, dat er thans een bijzonder concreet en levendig beeld ontstaat van het kerkelijk leven in vroeger dagen.
De titel van deze bundel, Bedroefden om der bijeenkomst wil, is ontleend aan de toespraak die ds. Kersten in 1934 te Rotterdam hield ter gelegenheid van de honderdjarige herdenking van de Afscheiding.
In het tweede hoofdstuk zijn schetsen bijeengebracht, die ds. Kersten schreef over zeventien medepredikanten ter gelegenheid van jubilea of bij hun overlijden.
In de vier laatste hoofdstukken vindt men een aantal reacties uit 1948 op het overlijden van ds. Kersten.
Door zijn kerkhistorische publicaties mag ds. Kersten zeker wel gelden als pionier van de 'kleine kerkgeschiedenis'. Zijn woorden uit 1934 zijn ook nu voor het kerkelijk leven actueel: 'Moge de Heere samenbrengen al degenen die Gods Woord recht beminnen met allen die Gods Woord recht zoeken, opdat Hij verenigen moge wat nu gedeeld is.'

Schrijver
Ds. G.H. Kersten

Titel
Bedroefden om der bijeenkomst wil

Uitgever
De Banier

Plaats van uitgave
Utrecht

Jaar van uitgave
1985

Aantal pagina's
458 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, klein scheurtje in stofomslag, verder helemaal goed.

ISBN of EAN
9033601753

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel