Dorsman, Ds. P.J.-Waarheid in het binnenste (nieuw)

Artikelnummer: 9789057412912
Artikel 1 van 93 Volgende
€ 17,90 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Waarheid in het binnenste, een prekenbundel met tien preken van ds. P.J. Dorsman (1918-1981), predikant van de Nederlands Hervormde Kerk te Schelluinen en Staphorst. 
Ds. Dorsman bracht een afsnijdende prediking en benadrukte de noodzakelijkheid om met God verzoend te worden. Hij legde daarbij geen gronden buiten Christus. Hij wees keer op keer op de noodzakelijkheid van de vereniging met Hem door het geloof, om bevindelijk te mogen weten met Paulus: ‘Indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel.’ Hij waarschuwde ernstig tegen gevoeligheden en gemoedelijkheden als grond om daarop te bouwen, overtuigd als hij was dat er veel schijngronden zijn. Met grote ernst vervulde hij zijn ambt, in het besef dat zijn Zender meeluisterde. Hij handelde eerlijk met zielen op reis naar de eeuwigheid. Daarom gaf hij geen hoop buiten het enige Fundament.
Ook in deze uitgave benadrukt ds. Dorsman dat het aankomt op waarheid in het binnenste.
Ds. A.C. Rijken uit Gameren voorzag deze uitgave van een woord vooraf. De tekst van deze uitgave werd, evenals de reeds eerder verschenen uitgaven van ds. Dorsman, geredigeerd door de heer L. Krijgsman uit Gorinchem.

Schrijver
Ds. P.J. Dorsman

Titel
Waarheid in het binnenste

Uitgever
De Schatkamer

Plaats van uitgave
Rumpt

Jaar van uitgave
2019 (tweede druk)

Aantal pagina's
245 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789057412912

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel