Bruijn, Enny de (red.)-Volk in verwarring (nieuw)

Artikelnummer: 9789402904932
Vorige Artikel 35 van 88 Volgende
€ 26,95 (inclusief 9% btw)

Volk in verwarring, onder redactie van Enny de Bruijn, vertelt hoe de Reformatie gestalte kreeg in twintig Nederlandse steden en dorpen. 
De Reformatie ging niet over Luther alleen. Het duurde soms even, maar uiteindelijk bereikte de nieuwe leer ook de ‘gewone’ mensen in de steden en dorpen van de Nederlanden. Hoe ging dat in Zaltbommel, in Heinenoord, in Rijssen, in Bruinisse of in Gouda? In dit boek doen verschillende auteurs een steekproef: twintig steden en dorpen komen aan bod.
Daarnaast is er ook aandacht voor algemenere vragen. Wat veranderde er na de Reformatie in het landschap? Hoe werden vluchtelingen opgevangen? Wat hebben protestantse martelarenverhalen te zeggen? En hoe ging het in z’n werk, als een pastoor verder door het leven wilde gaan als dominee?
Aan dit boek werkten mee: Paul Abels, Henk van den Belt, Enny de Bruijn, Henk Florijn, Jan-Kees Karels, Jaco van der Knijff, Fred van Lieburg, Rudy Ligtenberg, Arjan Nobel, Ton van der Schans, Inge Schipper, Bart Jan Spruyt, Klaas Tippe, Huib Uil, Elise Verschuure en Jos de Weerd.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Paul Abels, Henk van den Belt, Enny de Bruijn, Henk Florijn, Jan-Kees Karels, Jaco van der Knijff, Fred van Lieburg, Rudy Ligtenberg, Arjan Nobel, Ton van der Schans, Inge Schipper, Bart Jan Spruyt, Klaas Tippe, Huib Uil, Elise Verschuure en Jos de Weerd
Titel Volk in verwarring-Reformatie in Nederlandse steden en dorpen
Uitgever De Banier
Plaats van uitgave Apeldoorn
Jaar van uitgave 2017
Aantal pagina's 320 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789402904932
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel