Boom, Corrie ten-Gevangene en toch... (nieuw)

Artikelnummer: 9789059990890
Vorige Artikel 3 van 41 Volgende
€ 14,95 (inclusief 9% btw)

In Gevangene en toch... deelt Corrie ten Boom haar herinneringen over de Tweede Wereldoorlog uit Scheveningen, Vught en Ravensbruck. 
Ze geven een heel persoonlijk beeld van die tijd, maar vooral laten ze zien dat geen muur te hoog en geen cel te duister is voor de liefde van God. Of zoals Corrie zelf schreef: 'Eén ding wist ik zeker - dat Jezus ons nooit zou begeven of verlaten!'
Corrie ten Boom werd geboren op 15 april 1882 te Amsterdam. Ze groeide op in Haarlem, waar haar vader Casper ten Boom een horlogewinkel had aan de Barteljorisstraat. Ze is vooral bekend geworden als verzetsstrijder, evangelist en auteur van boeken als De Schuilplaats en Zwerfster voor God.

Op 28 februari 1944 wordt de familie ten Boom opgepakt, na verraad. Veel familieleden worden vastgezet in het huis van bewaring in Scheveningen. Vader Casper overlijdt daar na negen dagen, andere familieleden komen al snel vrij, maar Corrie en zus Betsie blijven vastzitten. Ze brengen maanden door in de gevangenis te Scheveningen, kamp Vught en concentratiekamp Ravensbruck.
Betsie overleeft dit concentratiekamp niet, maar Corrie wordt vrijgelaten en schrijft over de eerste oorlogsjaren, het verzet en de ontberingen in gevangenschap het boek Gevangene en toch..., dat al in 1945 voor het eerst wordt uitgegeven. Ondanks alle wreedheden die zij heeft moeten ondergaan, getuigt zij van Gods liefde in Christus. Jezus is Overwinnaar, ook over moeilijkheden.


Specificatie Omschrijving
Schrijver Corrie ten Boom
Titel Gevangene en toch...-Herinneringen uit Scheveningen, Vught en Ravensbruck
Uitgever Gideon
Plaats van uitgave Hoornaar
Jaar van uitgave 2016
Aantal pagina's 173 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789059990890
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel