Ambrosius, Isaac-Het zien op Jezus

Vorige Artikel 18 van 871 Volgende
€ 29,50
Voorraad 1 stuk

In Het zien op Jezus, een gezicht van het Eeuwig Evangelie of der Ziels-Oogen op Jezus van Isaac Ambrosius staat het werk van de Middelaar, Jezus Christus, centraal. 
Ambrosius beschrijft Christus' borgwerk van eeuwigheid, in Zijn geboorte, leven, lijden, sterven, opstanding, hemelvaart, in Zijn zitten ter rechterhand Gods en Zijn wederkomst. Daarbij legt hij steeds de nadruk op de noodzaak van de persoonlijke kennis van Christus. 
Isaac Ambrose werd geboren in 1604 te Ormskerk in Engeland. Ambrosius was een Puriteins prediker die in de gemeente Preston in Engeland stond. Gedurende zijn moeite vol leven als herder en leraar, heeft hij veel vervolgingen moeten ondergaan. Hij heeft 3 keer gevangen gezeten, evenals zijn tijdgenoten; Richard Baxter en John Bunyan. Ambrosius was een vredelievend man. Volgens de geschiedenis dwong hij respect af wegens zijn grote ernst waarmee hij sprak. Hij zocht veel de eenzaamheid in de bossen om te bidden en Gods Woord te overdenken. Hij was een vroom en oprecht man. Tijdens de vervolging die hem ten deel viel, zoals het afzetten uit zijn ambt, verhuisde hij naar Preston. In Preston overleed Isaäc, op 20 januari 1663 of 1664, aan een hersenbloeding. Isaäc werd op 25 januari 1663, onder grote belangstelling, begraven. 
Uit het Engels vertaald door Johannes Lampe, in zijn ed. leven predikant te Obdam. 
Met een aanbevelings-woord van den weleerwaarden zeer geleerden heer Dr. G.A. Wumkes, predikante te Sneek. 

Schrijver
Isaac Ambrosius

Titel
Het zien op Jezus-Een gezicht van het eeuwig Evangelie of der ziels-oogen op Jezus

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Utrecht

Jaar van uitgave
z.j.

Aantal pagina's
680 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, in goede staat.

ISBN of EAN
n.v.t.

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel