Aalst, Ds. G.J. van-Ten dis geleid

Artikelnummer: 9789033120367
Vorige Artikel 4 van 517 Volgende
€ 10,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Ten dis geleid-Ons avondmaalsformulier is een bespreking van het Avondmaalsformulier, bedoeld voor onze jonge generatie. 
Bij de behandeling van het avondmaalsformulier wordt op pastorale wijze aandacht geschonken aan de rechte wijze van avondmaalsviering. Daarbij zijn de woorden van de Inzetter bepalend. Onze vaderen wijzen ons aan de hand van de Schrift op het onderscheid tussen een kerkelijk recht en een Goddelijk recht. Vragen als 'wie worden buitengesloten', 'wie worden binnengesloten', 'wat is nodig voor een bijbelse avondmaalsviering', 'tot Wiens gedachtenis is het', 'hoe functioneert dat in het persoonlijke leven en in de kerkelijke gemeente' komen aan de orde.
Juist omdat het formulier zo evenwichtig is, behoedt het enerzijds voor avondmaalsdrang, anderszijds voor avondmaalsmijding.
Het relatief lange formulier wordt overzichtelijk gemaakt en regel voor regel uitgelegd.Het boek is allereerst bedoeld voor onze jongere generatie, maar wil daarnaast ook een handreiking zijn voor alle belijdende leden én de ambtsdragers.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Ds. G.J. van Aalst
Titel Ten dis geleid-Ons Avondmaalsformulier
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2007
Aantal pagina's 173 blz.
Bijzonderheden Gebonden, naam voorin, in goede staat.
ISBN of EAN 9789033120367
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel