Aalst, Ds. G.J. van-Ten dis geleid

Artikelnummer: 9789033120367
Vorige Artikel 7 van 871 Volgende
€ 10,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Ten dis geleid-Ons avondmaalsformulier is een bespreking van het Avondmaalsformulier, bedoeld voor onze jonge generatie. 
Bij de behandeling van het avondmaalsformulier wordt op pastorale wijze aandacht geschonken aan de rechte wijze van avondmaalsviering. Daarbij zijn de woorden van de Inzetter bepalend. Onze vaderen wijzen ons aan de hand van de Schrift op het onderscheid tussen een kerkelijk recht en een Goddelijk recht. Vragen als 'wie worden buitengesloten', 'wie worden binnengesloten', 'wat is nodig voor een bijbelse avondmaalsviering', 'tot Wiens gedachtenis is het', 'hoe functioneert dat in het persoonlijke leven en in de kerkelijke gemeente' komen aan de orde.
Juist omdat het formulier zo evenwichtig is, behoedt het enerzijds voor avondmaalsdrang, anderszijds voor avondmaalsmijding.
Het relatief lange formulier wordt overzichtelijk gemaakt en regel voor regel uitgelegd.Het boek is allereerst bedoeld voor onze jongere generatie, maar wil daarnaast ook een handreiking zijn voor alle belijdende leden én de ambtsdragers.

Schrijver
Ds. G.J. van Aalst

Titel
Ten dis geleid-Ons Avondmaalsformulier

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Houten

Jaar van uitgave
2007

Aantal pagina's
173 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, naam voorin, in goede staat.

ISBN of EAN
9789033120367

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel