Poortvliet, Rien-Langs het tuinpad van mijn vaderen

Artikelnummer: 9024248000
Artikel 22 van 33
€ 7,50
Voorraad 1 stuk

Langs het tuinpad van mijn vaderen is het verslag van een persoonlijke ontmoeting van Rien Poortvliet met zijn voorvaderen.
Toen Rien Poortvliet aan een nieuw boek begon, waarin hij het alledaagse leven rond de laatste eeuwwisseling wilde vastleggen, kwam hij, door een gelukkige omstandigheid, in het bezit van zijn familiestamboom.
Daarmee begon voor hem een fascinerende tocht door drie eeuwen familiegeschiedenis.
Maar het is meer.- de talloze taferelen uit het dagelijkse leven vanaf de zeventiende eeuw, vertellen ook onze voorgeschiedenis, in woord en beeld.
Niet de grote woelingen van de wereld staan centraal, maar de beslommeringen van gewone mensen. Hoe kwam je in de achttiende eeuw, zonder waterleiding, aan water om te koken en te wassen? Wat deed men als er besmettelijke ziekten heersten? Was het afdoende om azijn te sprenkelen voor het bed van de zieke? Ontliep de dokter werkelijk het besmettingsgevaar door een pijp te roken?....
Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt Rien Poortvliet in dit boek het verleden tot leven. Herkenbaar, ontroerend en vooral echt. Een boek om uren kijkend en lezend in rond te wandelen, langs het tuinpad van al onze vaderen.

Schrijver
Rien Poortvliet

Titel
Langs het tuinpad van mijn vaderen

Uitgever
Kok

Plaats van uitgave
Kampen

Jaar van uitgave
1987

Aantal pagina's
240 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, paar kleine gebruikerssporen, overigens in goede staat.

ISBN of EAN
9024248000

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel