Visser, Wendy de-Piet Hein en de zilvervloot (nieuw)

Artikelnummer: 9065504540
Vorige Artikel 37 van 41 Volgende
€ 10,00 (inclusief 9% btw)

Piet Hein en de Zilvervloot van Wendy de Visser gaat niet alleen over de belangrijke overwinning van de Zilvervloot, maar ook over de WIC en haar doeleinden in de West: kolonisatie, kaapvaart en (slaven)handel.
De strijd van de Republiek tegen Spanje speelde zich niet alleen af op het Europese continent. Ook op zee werden de Spanjaarden bedreigd. In opdracht van de West-Indische Compagnie veroverde Piet Hein in 1628 de Spaanse Zilvervloot in de Caribische wateren, vlak voor Cuba. Zonder slag of stoot vielen de grote galjoenen van de onoverwinnelijke Spaanse vloot in Nederlandse handen. Daarmee wist Piet Hein beslag te leggen op een enorme hoeveelheid Spaans zilver.
De gevolgen waren direct voelbaar voor beide oorlogvoerende partijen. De Spaanse kroon kon het leger in Vlaanderen niet uitbetalen met als gevolg muiterij. De Republiek vierde intussen feest. Het zelfvertrouwen van de Nederlanders steeg met het overwinnen van de Zilvervloot tot ongekende hoogte. De WIC had haar eerste grote slag geslagen. Er was weer hoop voor de handelscompagnie die toch, terecht of niet, niet meer leek te zijn dan een mislukte kopie van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Wendy de Visser
Titel Piet Hein en de zilvervloot-Oorlog en handel in de West
Uitgever Verloren
Plaats van uitgave Hilversum
Jaar van uitgave 2001
Aantal pagina's 88 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9065504540
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel