Greef, dr. W. de-Johannes Calvijn, zijn werk en geschriften

Artikelnummer: 9061401763
Artikel 320 van 947
€ 5,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Johannes Calvijn, zijn werk en geschriften door dr. Wulfert de Greef, met een woord vooraf van prof. dr. W. van 't Spijker gaat in op deze bekende reformator. 
Johannes Calvijn (1509-1564), een van de grote figuren uit de geschiedenis van de kerk, blijft de aandacht trekken. Tot op de dag van vandaag wordt over hem geschreven. Het is opmerkelijk dat Calvijn in het verleden veelal gerekend werd als de man van een stad (Geneve) en van een boek (de Institutie). Vooral de laatste jaren kregen ook andere facetten van Calvijns leven en werk aandacht.

Het is niet eenvoudig de weg te vinden in het werk en de geschriften van Calvijn. Deze vernieuwde Calvijn-studie van de hand van dr. Wulfert de Greef is een uitnemende gids voor wie nader kennis wil maken met het omvangrijke oeuvre van Calvijn.
Na een uitvoerig biografisch overzicht behandelt de auteur de voornaamste publicaties van Calvijn. Hij doet dit aan de hand van verschillende onderwerpen, min of meer ingegeven door de gang van Calvijns leven.
Uitvoerig register en een literatuuropgave geven voldoende aanwijzingen voor verdere studie.
Johannes Calvijn, zijn werk en geschriften biedt een onmisbare inleiding voor hen die met Calvijnstudie beginnen of daarmee bezig zijn.
Dr. Wulfert de Greef is emeritus predikant van de Protestantse Kerk in Nederland. In 1984 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit in Utrecht op Calvijn en het Oude Testament. Zijn publicaties gaan vooral over de Reformatie en de uitleg van de bijbel.

Schrijver
Dr. W. de Greef

Titel
Johannes Calvijn-Zijn werk en geschriften

Uitgever
De Groot Goudriaan

Plaats van uitgave
Kampen

Jaar van uitgave
1989

Aantal pagina's
236 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, met stofomslag, naam voorin, in goede staat.

ISBN of EAN
9061401763

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel