Koetsier Schokker, Jannie-Onraad! (nieuw)

Artikelnummer: 9789087182762
Vorige Artikel 161 van 444 Volgende
€ 10,95 (inclusief btw)

Onraad! van Jannie Koetsier-Schokker is opnieuw een waargebeurd verhaal over de oorlogsbelevenissen van Arie Schelling van de Oudendijk bij Goudswaard. 
Dit tweede boek is een vervolg op de belevenissen die Jannie Koetsier schreef in Als dat maar goed gaat...
De oorlogsbelevenissen van Arie Schelling zijn op schrift gesteld door meester Bijl uit Goudswaard en online te lezen. Jannie Koetsier-Schokker maakte er een jeugdboek van. 
Onraad! Arie Schelling en zijn neef Leen zijn opgeroepen om voor de Duitsers te werken. In het werkkamp merken ze hoe wreed de Duitsers zijn. Ze krijgen zo weinig te eten, dat ze op hun vrije dag gaan werken bij een Duitse boer in ruil voor een maaltijd. Maar op de terugweg naar de barakken dreigt er onraad… In de toiletten van het werkkamp is het zo onhygiënisch, dat veel jongens ernstig ziek worden. Ook Arie en Leen krijgen de gevreesde ziekte te pakken. Wonder boven wonder geneest Arie en mag hij tijdelijk naar huis om aan te sterken. Eenmaal in Nederland moet hij al gauw evacueren, omdat de Duitsers alles onder water zetten. Tegen de orders van de vijand in, besluit Arie om niet meer terug te gaan naar het werkkamp. Maar dan dreigt er opnieuw onraad en moet Arie onderduiken. De Duitsers zitten hem op de hielen…
Met enkele foto's van Arie Schelling en tekeningen van Adri Burghout. 

Schrijver
Jannie Koetsier-Schokker

Titel
Onraad!

Uitgever
De Banier

Plaats van uitgave
Apeldoorn

Jaar van uitgave
2020

Aantal pagina's
125 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789087182762

© 2010 - 2022 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel