Sluijs, Dr. C.A. van der-Gereformeerden zonder God

Artikelnummer: 9789058291080
Vorige Artikel 399 van 493 Volgende
€ 5,00 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Gereformeerden zonder God van dr. C.A. van der Sluijs, over levensheiliging gesproken, een behandeling van het bijbelse heiligingsbegrip. 
De uit Amerika over gewaaide heiligingbeweging, ook wel het evangelicalisme genoemd, maakt zich momenteel breed in een praktisch bijna geheel uitgeholde gereformeerde gezindte in ons land. Deze beweging heeft met name grote aantrekkingskracht op jongeren, maar ook de ouderen ondergaan steeds meer de bekoring van de evangelische beweging. Het is echter de vraag of er wel volledig recht wordt gedaan aan het bijbelse heiligingbegrip. Gevreesd moet worden, om verdwaald en verstrikt te raken in een herleefd arminianisme. Het is ronduit tragisch dat bijna de gehele gereformeerde gezindte van links tot rechts aan het reformatorische erfgoed lijkt te zijn ontzonken, waardoor ze nauwelijks een bijbels verantwoord weerantwoord heeft op bovengenoemde confronterende uitdaging.
De bijbel spreke in de door de auteur aangegeven zestien schetsen rondom het heiligingbegrip voor zichzelf. Na iedere schets volgt een actualiserende verwerking als spiegelbeeld in de vorm van een essay.
Dr. C.A. van der Sluijs is hervormd emeritus-predikant te Veenendaal. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Dr. C.A. van der Sluijs
Titel Gereformeerden zonder God-Over levensheiliging gesproken
Uitgever Groen
Plaats van uitgave Heerenveen
Jaar van uitgave 1999
Aantal pagina's 128 blz.
Bijzonderheden Paperback, in goede staat.
ISBN of EAN 9789058291080
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel