Wilder-Smith, A.E.-Wie denkt, moet geloven (nieuw)

Artikelnummer: 9789491706738
Artikel 858 van 889
€ 10,95 (inclusief btw)

Wie denkt, moet geloven is een boekje van A.E. Wilder-Smith, waarin hij betoogt dat atheïsme louter emotioneel is en volkomen in tegenspraak met eigen rede en gezond verstand.
De auteur, die de resultaten van de moderne wetenschap grondig kende, probeert in dit boekje duidelijk te maken dat de argumenten van hen die volhouden dat alles door toeval is ontstaan, rationeel niet steekhoudend zijn. 'Schoenen en verstand bij de ingang achterlaten.' Die tekst hing boven de toegangspoort van het auditorium in de commune van Bhagwan in Poona, India. Geldt die eis ook wanneer het gaat over het geloof in een Schepper God? Is het geloof alleen een gevoelskwestie, of speelt het verstand ook nog een rol? Welke samenhang bestaat er tussen wat wij denken en wat wij geloven? Is geloven in de God van de Bijbel irrationeel of is het juist de enige verstandige optie?
A. E. Wilder-Smith (1915-1995) studeerde natuurwetenschappen aan de universiteit van Oxford en behaalde in 1941 zijn eerste doctoraat aan de universiteit van Reading (fysische organische chemie). In 1964 haalde hij zijn tweede doctoraat aan de universiteit van Geneve (farmacologie), gevolgd door een derde doctoraat in datzelfde jaar aan de Eidgenossische Technische Hochschule in Zurich (natuurwetenschappen). Hij gaf in vele landen les aan toonaangevende universiteiten.
Meer dan dertig van zijn boeken zijn in zeven talen gepubliceerd. In 1986 nam hij samen met Edgar Andrews deel aan het Huxley Memorial Debate aan de Oxford Union (een debatvereniging verbonden aan de universiteit van Oxford), waar zij debatteerden met evolutiebiologen Richard Dawkins en John Maynard Smith.
Zie ook de recensie in het Reformatorisch Dagblad

Schrijver
A.E. Wilder-Smith

Titel
Wie denkt, moet geloven

Uitgever
Uitgeverij Maatkamp

Plaats van uitgave
Zelhem

Jaar van uitgave
2019

Aantal pagina's
62 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789491706738

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel