Veenhof, Joh. G.-Klopjacht op de bende van Dumont

Artikelnummer: 9789055544467
Vorige Artikel 203 van 234 Volgende
€ 10,00 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

In klopjacht op de bende van Dumont van Joh. G. Veenhof komt De Royal Canadian Mounted Police in actie.
Als in het noordwesten van Canada goud wordt gevonden, oefent dat een enorme aantrekkingskracht uit op een grote stroom gelukzoekers.
Onder hen bevinden zich veel criminelen die hun medemens niets gunnen en zich niet ontzien om de oorspronkelijke bewoners van het Yukon Territory - de indianen - te bestelen en van hun land te beroven.
Om in dat woeste noorden de samenleving enigszins te ordenen, wordt in Fort Old Crow een detachment van de in 1873 opgerichte Canadian Mounted Police gelegerd. Deze 'Roodjassen' staan onder commando van onder-inspecteur Garry en worden al spoedig geconfronteerd met de niemand en niets ontziende bende van de gevreesde Gabriel Dumont.
Nadat Dumont en zijn mannen van indianen meer dan honderd paarden hebben gestolen, maken de Mounties, bijgestaan door enkele gedupeerde indianen, een verbitterde jacht op hen; ondanks hun inzet lijkt het er echter op dat de paardendieven naar Alaska zullen ontkomen.
De moed van de Roodjassen en de listen van hun indiaanse gidsen brengen Dumont uiteindelijk toch achter de tralies en zijn bendeleden worden op een wel heel verrassende wijze overromeld...!
Dit boek is het 100e boek van Joh.G. Veenhof. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Joh.G. Veenhof
Titel Kopjacht op de bende van Dumont
Uitgever Gebr. Koster
Plaats van uitgave Barneveld
Jaar van uitgave 1998
Aantal pagina's 179 blz.
Bijzonderheden Gebonden, naam voorin, in goede staat.
ISBN of EAN 9789055544467
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel