Admirant, Maarten den-Kohlbrugge's boodschap in Nederland (nieuw)

Artikelnummer: 9789463986908
Vorige Artikel 3 van 122 Volgende
€ 17,50 (inclusief 9% btw)

In Kohlbrugge’s Boodschap in Nederland, over plaatsen waar in zijn geest werd gepreekt laat Maarten den Admirant (1928) zien hoe breed de lutherse predikant gewaardeerd werd aan het eind van de 19e en in de 20e eeuw in diverse plaatsen van de ”orthodox-protestantse gordel”.
Ze stonden bekend als "kohlbruggiaanse gemeenten": hervormde gemeenten met een duidelijke voorkeur voor een prediking in de geest van Dr. H.F. Kohlbrugge. In allerlei dorpen en steden waren ”kohlbruggiaanse” gemeenten te vinden, hervormde gemeenten met een duidelijke voorkeur voor een prediking in de geest van Kohlbrugge. Den Admirant volgde ze van de Zeeuwse eilanden (en West-Brabant) via de Zuid-Hollandse eilanden en waarden over de Betuwe, delen van de provincie Utrecht, de Veluwe, het noorden en westen van Overijssel naar delen van Friesland. De volgende kohlbruggiaanse gemeenten passeren de revue: Nieuw- en Sint Joosland, Tholen, Fijnaart, Veen, Woudrichem, Wijk bij Heusden, Noordeloos, Ommen, Den Ham, Sint-Johannesga en Delfstrahuizen.
De kohlbruggiaanse prediking bleef echter niet tot deze gemeenten beperkt. Ook in een aantal grotere steden werkten geestverwanten van Kohlbrugge al vormden zij in het ministerie van predikanten slechts een minderheid: Amsterdam, Leiden, Den Haag-Scheveningen, Rotterdam-Delfshaven, Rotterdam-Charlois, Utrecht en Groningen.
Zie ook de recensie in het Reformatorisch Dagblad van Kohlbrugge's boodschap in Nederland van Maarten den Admirant

Specificatie Omschrijving
Schrijver Maarten den Admirant
Titel In Kohlbrugge’s Boodschap in Nederland-Over plaatsen waar in zijn geest werd gepreekt
Uitgever Mijnbestseller
Plaats van uitgave Rotterdam
Jaar van uitgave 2020
Aantal pagina's 110 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789463986908
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel