Bout, J. en Spaan, N.J.-William Tyndale, de Engelse schatdelver (nieuw)

Artikelnummer: 9789072186591
Vorige Artikel 13 van 225 Volgende
€ 7,50 (inclusief btw)

William Tyndale, de Engelse schatdelver is de hoofdpersoon in dit jeugdboek van J. Bout en N.J. Spaan.
William Tyndale, in 1494 in Engeland geboren, ziet haarscherp hoe zijn volk met opzet door de Roomse Kerk onwetend gehouden. Hij voelt zich geroepen de Bijbel uit het Grieks en Hebreeuws over te zetten in de taal van het Engelse volk. Hierdoor komt hij in een geweldig conflict met de bisschoppen en priesters, die de Bijbel aan de ketting willen houden.
De begaafde jongeman wacht een leven vol ontberingen. Hij moet zijn geboorteland ontvluchten. Ondanks alle listen van de vijanden gaat zijn werk door. In Duitsland komt in 1526 het Nieuwe Testament in de Engelse volkstaal van de drukpers. Bij duizenden worden de Bijbels, verstopt tussen koopwaren, de Engelse havens binnengesmokkeld. Intussen begint Tyndale met het Oude Testament. Op een intens laffe manier wordt hij ten slotte gevangengenomen. In 1536 eindigt zijn nog zo jonge leven op de brandstapel te Vilvoorde in België. 
William Tyndale delfde voor zijn volk de allergrootste schat die er op aarde is. Zijn nagelaten werken zijn voor velen een eeuwige zegen geweest.

Specificatie Omschrijving
Schrijver J. Bout en N.J. Spaan
Titel William Tyndale, de Engelse schatdelver
Uitgever Gereformeerde Bijbelstichting
Plaats van uitgave Leerdam
Jaar van uitgave 2011
Aantal pagina's 172 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789072186591
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel