Berge, Beatrijs van den-Gruwel in Sion

Artikelnummer: 9789033121852
Vorige Artikel 12 van 218 Volgende
€ 7,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Gruwel in Sion van Beatrijs van den Berge vertelt het verhaal van de heldhaftige opstand van de Makkabeeën, een aangrijpende roman over geloof en ongeloof, hoop en wanhoop, liefde en verraad.
In de periode tussen het Oude en het Nieuwe Testament wordt het Joodse volk steeds meer onderworpen door vreemde heersers. Als de Syrische koning Antiochus Epiphanes het land bestuurt, probeert hij de Griekse zeden en cultuur met harde hand door te voeren, teneinde de eenheid in zijn rijk te bevorderen. Daarin wordt hij gesteund door de hogepriester in Jeruzalem, die hij zelf heeft aangesteld. Het wordt de Joden hoe langer hoe moeilijker gemaakt hun geloof te belijden. Als de koning een beeld van Zeus in de Tempel plaatst en de Joden dwingt varkensvlees te eten dat aan de Griekse god is geofferd, is de maat vol. Jehuda Hammakkabi wordt de leider van een gewapende opstand tegen het machtige leger van de Syriërs.
Malkia is geen held. Hij hoopt samen met zijn familie de terreur te overleven door te schipperen tussen de Thora en de nieuwe godsdienstwetten van de koning. Maar hoelang zal hij dit kunnen volhouden? En wat betekend dit alls voor zijn vriendschap met Ozias, die een hartstochtelijke voorstander is van de eenheid in het Syrische rijk en zich steeds meer afkeert van zijn Joodse wortels? In deze tijd van godsdienstvervolging wordt iedereen gedwongen een keuze te maken. Ook Maria, de zus van Ozias. Uiteindelijk volgt zij de stem van haar hart.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Beatrijs van den Berge
Titel Gruwel in Sion
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2009
Aantal pagina's 495 blz.
Bijzonderheden Paperback, lichte leesvouw in rug, naam voorin, verder in goede staat.
ISBN of EAN 9789033121852
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel