Vos, Maarten-Maarten de groenteboer wordt dominee (nieuw)

Artikelnummer: 9789461151865
Vorige Artikel 211 van 222 Volgende
€ 15,95 (inclusief 9% btw)

Maarten de groenteboer wordt dominee, geschreven door Maarten Vos, is een ontroerend jeugdboek over het leven van ds. M. Heikoop. 
Maarten Heikoop wist al jong dat hij predikant zou worden. De Heere had hem geroepen met de woorden: ‘Hiertoe heb ik u verordineerd, om Mijn Woord uit te dragen.’
De bezoeken aan de gezelschappen waren voor hem onvergetelijk. Toch dacht hij vaak dat hij een huichelaar was en telkens moest de Heere hem bemoedigen. Als ouderling in de Gereformeerde Gemeente te Den Haag was Maarten zeer begaan was met de leden van de gemeente.
Na zijn studie op de Theologische School in Rotterdam, nam hij tegen ieders verwachtingen in het beroep aan naar Utrecht. Deze zeer kleine gemeente kwam toen tot bloei.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte hij los van Utrecht en dacht hij naar Zeist te moeten. Toen hij in het AZU-ziekenhuis op controle ging, trof een verdwaalde Engelse bom het gebouw. Dominee Heikoop werd vanonder het puin vandaan gehaald. Hij was evenals Elia de eeuwige heerlijkheid ingegaan.
Toen hij naar het AZU-ziekenhuis ging voor een onderzoek, trof een verdwaalde Engelse bom het gebouw. Enkele dagen later werd dominee Heikoop vanonder het puin vandaan gehaald. Hij was tijdens het bombardement de eeuwige heerlijkheid in gegaan.
Voorzien van foto’s en tekeningen.
Dit deel van de Historische serie is heel toegankelijk voor kinderenmaar ook ouderen zullen dit boek graag lezen.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Maarten Vos
Titel Maarten de groenteboer wordt dominee-Uit het leven van dominee M. Heikoop
Uitgever De Ramshoorn
Plaats van uitgave Goes
Jaar van uitgave 2020
Aantal pagina's 162 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789461151865
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel