Belzen, Adriaan van-Preken is een liefdedienst (nieuw)

Artikelnummer: 9789490165338
Vorige Artikel 31 van 328 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

Preken is een liefdedienst van Adriaan van Belzen geeft een kijkje in de 'keuken' van de predikant door middel van vraaggesprekken. 
Hoe komt een dominee aan de tekst voor de preek? Wat gaat er allemaal vooraf aan het moment dat de preek op de kansel wordt uitgesproken? En wat is de diepste motivatie om het Woord te verkondigen?
In dit boek vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over o.a. de weg naar het predikambt, de voorbereiding op de preek, het toeleven naar de zondag en vele andere aspecten rondom de prediking, zoals: de verhouding exegese-bevinding, de 'tale' Kanaäns, geestelijke ervaringen van de prediker, exegese en de psychologische effecten van een preek. Eén en ander biedt de lezer een blik in het leven van een predikant, met name ten aanzien van de Woordvekondiging.
De predikanten die aan het woord komen zijn: J. Belder (PKN), C.P. de Boer (CGK), J. Bos (CGK), N.A. Donselaar HHK), M. Goudriaan (PKN), L. Hak (PKN), J.M.D. de Heer (GG), A.T. Huijser (GG), J. Joppe (HHK), G. Kater (HHK), A. Kort (OGG), W. Pieters (HHK), J. Schipper(GG), J.N. Zuijderduijn (PKN), en A. van der Zwan (CGK).

Specificatie Omschrijving
Schrijver Adriaan van Belzen
Titel Preken is een liefdedienst-Een kijkje in de 'keuken' van de predikant
Uitgever Lucas Boeken
Plaats van uitgave Tholen
Jaar van uitgave 2020
Aantal pagina's 303 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789490165338
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel