Jong, J.T.E. de (e.a.)-Interne geneeskunde

Artikelnummer: 9789031349654
Vorige Artikel 23 van 57 Volgende
€ 39,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Interne geneeskunde van drs. J.T.E. de Jong, drs. IJ.D. Jüngen en dr. M.J. Zaagman-van Buuren is bedoeld voor verpleegkundigen in opleiding aan het hbo.
Dit basiswerk heeft de opbouw van een leerboek, en is daarnaast een nuttig naslagwerk voor verpleegkundigen die tijdens of na hun opleiding iets willen opzoeken of hun kennis willen bijspijkeren.
Om op professionele en verantwoorde wijze verpleegkundige zorg te kunnen verlenen moet een hbo-verpleegkundige beschikken over gedegen kennis van de interne geneeskunde. In het boek Interne geneeskunde worden de belangrijkste aspecten van de interne geneeskunde beschreven vanuit verpleegkundig perspectief. Er is aandacht voor kennis, maar ook voor vaardigheden en attitude. De zorgsituaties (met daarbinnen omschreven verpleegsituaties) staan daarbij steeds centraal.
Het klinisch redeneren om een verantwoorde diagnose te stellen was vroeger met name het terrein van de arts. De laatste jaren is het inzicht ontstaan dat ook verpleegkundigen dit altijd al deden. Het werd alleen anders benoemd. Hoofdstuk 1 behandelt daarom het klinisch redeneren vanuit een verpleegkundig oogpunt. In de overige hoofdstukken komen de voornaamste onderwerpen uit de interne geneeskunde aan de orde: infectieziekten, reumatische ziekten, bloed, bloedvaten en hart, longziekten, spijsvertering, nieren en urinewegen, en het hormonaal stelsel.
 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Drs. J.T.E. de Jong, drs. IJ.D. Jüngen, dr. M.J. Zaagman-van Buuren
Titel Interne geneeskunde - 9789031349654
Uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2007 (vijfde, herziene druk)
Aantal pagina's 453 blz.
Bijzonderheden Gebonden, in keurige staat.
ISBN of EAN 9789031349654
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel