-28%

Poortvliet, Rien-Langs het tuinpad van mijn vaderen (nieuw)

Artikelnummer: 9789024248001
Vorige Artikel 40 van 47 Volgende
€ 14,95 € 10,75 (inclusief 9% btw)

Langs het tuinpad van mijn vaderen is het verslag van een persoonlijke ontmoeting van Rien Poortvliet met zijn voorvaderen.
Toen Rien Poortvliet aan een nieuw boek begon, waarin hij het alledaagse leven rond de laatste eeuwwisseling wilde vastleggen, kwam hij, door een gelukkige omstandigheid, in het bezit van zijn familiestamboom.
Daarmee begon voor hem een fascinerende tocht door drie eeuwen familiegeschiedenis.
Maar het is meer.- de talloze taferelen uit het dagelijkse leven vanaf de zeventiende eeuw, vertellen ook onze voorgeschiedenis, in woord en beeld.
Niet de grote woelingen van de wereld staan centraal, maar de beslommeringen van gewone mensen. Hoe kwam je in de achttiende eeuw, zonder waterleiding, aan water om te koken en te wassen? Wat deed men als er besmettelijke ziekten heersten? Was het afdoende om azijn te sprenkelen voor het bed van de zieke? Ontliep de dokter werkelijk het besmettingsgevaar door een pijp te roken?....
Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt Rien Poortvliet in dit boek het verleden tot leven. Herkenbaar, ontroerend en vooral echt. Een boek om uren kijkend en lezend in rond te wandelen, langs het tuinpad van al onze vaderen.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Rien Poortvliet
Titel Langs het tuinpad van mijn vaderen
Uitgever Kok
Plaats van uitgave Kampen
Jaar van uitgave 1996 (vierde druk)
Aantal pagina's 240 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789024248001
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel