-28%

Poortvliet, Rien-De wereld van Rien Poortvliet (nieuw)

Artikelnummer: 9789024289295
Vorige Artikel 38 van 47 Volgende
€ 14,95 € 10,75 (inclusief 9% btw)

In dit gedenkboek De wereld van Rien Poortvliet vertellen vrienden en dierbaren zoals zijn vrouw Corrie, zijn zonen Harm en Tok, aan zijn Duitse vriend Horst Reetz hun verhalen over Rien.
Er is een bibliografie opgenomen en het boek vertelt bijzonderheden over zijn techniek en zijn onderwerpen. Bijzonder zijn de opgenomen fragmenten uit zijn deels geschreven, deels getekende dagboeken. Ook foto’s uit het familiealbum geven een intiem beeld prijs.
In dit boek komen ook voorstellingen van hedendaags leven, portretten van mensen, landschappen en dieren of schetsen van het heden tot leven. Poortvliet schilderde als Potter, Ruysdael, Van Ostade of Hals. Hij bleef bescheiden en vertelde eerlijk: “Ik voel me geen kunstenaar, maar ambachtsman.”
In dit boek zijn veel onbekende tekeningen en illustraties opgenomen. Er zijn oude cartoons opgenomen, ongepubliceerd werk en illustraties uit oude (jeugd)boeken.
De wereld van Rien Poortvliet zal voor velen een onmisbare aanvulling zijn van zijn oeuvre, maar voor anderen een eerste kennismaking met een geweldig kunstenaar!

Specificatie Omschrijving
Schrijver Rien Poortvliet
Titel De wereld van Rien Poortvliet
Uitgever Kok
Plaats van uitgave Kampen
Jaar van uitgave 2002
Aantal pagina's 159 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789024289295
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel