Fieret, Dr. W.-Wilhelmus à Brakel (nieuw)

Artikelnummer: 9789033127922
Vorige Artikel 32 van 122 Volgende
€ 20,90 (inclusief 9% btw)

Wilehlmus à Brakel, een gedreven dienaar in Gods kerk van dr. W. Fieret is een toegankelijk geschreven, rijk geillustreerde biografie.
Vader Brakel. Dat is de erenaam die Wilhelmus Brakel (1635-1711) al tijdens zijn leven droeg. Waarom werd deze predikant uit de traditie van de Nadere Reformatie op deze manier aangeduid? De Redelijke Godsdienst, zijn populaire dogmatiek die behalve leerstellig ook praktisch van aard is, blijkt een belangrijke reden voor het gezag en de bekendheid van Brakel te zijn.
In deze biografie wordt Brakel in het kader van zijn tijd geschetst als een predikant die op diverse terreinen van zich liet horen. Hij trad op toen door het overheidsoptreden de onafhankelijkheid van de kerk werd bedreigd. Ook nam hij naar aanleiding van de labadistische crisis een duidelijk standpunt in. Enerzijds was Brakel een strijdvaardig man, anderzijds gaf hij in zijn lange loopbaan in vier Friese gemeenten en als stadspredikant in Rotterdam op pastorale wijze geestelijk leiding aan vele honderden gemeenteleden. Zijn persoonlijke geestelijke vorming, waarin zijn vader Theodorus Brakel een belangrijke rol speelde, sprak er nadrukkelijk in door. Met de genade en de gaven die hij ontvangen had, heeft hij Gods Kerk met ere gediend.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Dr. W. Fieret
Titel Wilhelmus a Brakel-Een gedreven dienaar in Gods Kerk
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2016
Aantal pagina's 192 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789033127922
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel