Glashouwer, Ds. Willem J.J.-Waarom Israël?

Artikelnummer: 9789085200758
Artikel 1 van 80 Volgende
€ 9,50 (inclusief 9% btw)
Het artikel is uitverkocht.

​Waarom Israël? van ds. Willem J.J. Glashouwer is een herziene en uitgebreide versie van het boek dat eerder verscheen onder de titel Israël op weg naar zijn rust, dat wereldwijd in vele talen is uitgegeven.
Israël is al duizenden jaren het volk van God. Vanaf ongeveer 1250 voor Christus woonde het in het Beloofde Land. Als onafhankelijke Joodse staat bestaat het moderne Israël echter nog maar enkele tientallen jaren. Na bijna tweeduizend jaar over de wereld verstrooid te zijn geweest, kan het Joodse volk vandaag terugkeren naar het land dat hun beloofd is. Maar wat zegt ons deze terugkeer van Gods uitverkoren volk? Zien we een verband tussen de terugkeer van het Joodse volk en de komst van de Messias van Israël, en realiseren we ons in welke fase van de wereldgeschiedenis we leven. In elf heldere bijbelstudies haakt dominee Willem J.J. Glashouwer in op deze en andere vragen. Hij trekt vanuit de Bijbel lijnen naar het heden en de toekomst.
Waarom Israël? is een originele bijdrage aan de bezinning op Israël, geschreven vanuit de bereidheid om oude, soms platgetreden theologische paden te verlaten of ter discussie te stellen. De gespreksvragen bij elk hoofdstuk maken het boek zeer geschikt voor persoonlijke of gezamenlijke (bijbel)studie. Ds Glashouwer: ‘Voor velen is de Kerk het volk van het nieuwe verbond, het nieuwe Israël. Israëls rol lijkt uitgespeeld, het is geworden tot een volk als alle andere. Maar is dat wel zo? En wat is de oorzaak van het telkens weer opvlammende antisemitisme, van Jodenhaat? Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van Israël, en Ismaël, voorvader van de Arabische volken. Wat is de bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen betreffende de spanningen in het Midden-Oosten? Is er ook zegen voor Arabieren en Palestijnen? Welke rol speelt de islam in dit conflict?’
Ds. W.J.J. Glashouwer is predikant binnen de PKN. Als president van Christians for Israël International en als voorzitter van de European Coalition for Israël is hij actief betrokken bij het werk van Christenen voor Israël.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Ds. Willem J.J. Glashouwer
Titel Waarom Israël?
Uitgever Barnabas
Plaats van uitgave Heerenveen
Jaar van uitgave 2012 (derde druk)
Aantal pagina's 361 blz.
Bijzonderheden Paperback, naam voorin, in goede staat.
ISBN of EAN 9789085200758
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel