Speelman, Donald-De tas van Eva

Artikelnummer: 9789044312515
Vorige Artikel 21 van 23 Volgende
€ 7,50 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

De tas van Eva is het indrukwekkende verhaal van Eva die met haar man Alex Speelman in 1942 besluiten het bezette Nederland te ontvluchten.
Zij laten alles achter en vertrekken met hun zoontje Donald richting Zwitserland. Het is een levensgevaarlijke tocht, met valse papieren door België en Frankrijk, in treinen vol Duitse militairen, begeleid door passeurs die tegen betaling mensen over de grens brengen. In juli 1942 eindigt hun reis in Pontarlier, op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Alex wordt opgepakt door de nazi's, maar Eva en Donald weten veilig Zwitserland te bereiken.
Vanuit Zwitserland correspondeert Eva met haar ouders in het getto van Amsterdam, later in Westerbork en Theresienstadt. Hun brieven geven een huiveringwekkend beeld van het Joodse leven. Van hun verlangen en hun hoop, in steeds benardere omstandigheden, dat alles ooit nog eens goed zal komen. Ook Eva heeft die hoop, zelfs na de oorlog. Tot zij de onvermijdelijke realiteit moet erkennen.
Na de oorlog erft Eva's zoon, Donald, een tas met een ontroerende inhoud. Eva's correspondentie met haar ouders en haar nooit verzonden brieven aan Alex. Het is een indrukwekkende getuigenis van Eva's oneindige liefde voor de man die zij verloor en het kind dat zij redde.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Donald Speelman en Dick Schaap
Titel De tas van Eva-Een uniek dagboek van een Joodse heldin
Uitgever The house of books
Plaats van uitgave z.p.
Jaar van uitgave 2005
Aantal pagina's 176 blz.
Bijzonderheden Gebonden, met stofomslag, in goede staat.
ISBN of EAN 9789044312515
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel