Klijn, Jan W.-Pieter, waarom crimineel?

Artikelnummer: 9789071420849
Vorige Artikel 53 van 72 Volgende
€ 6,00 (inclusief 9% btw)

Peter, waarom crimineel? van Jan W. Klijn is een roman waarin de schrijver laat zien dat de kloof tussen crimineel en niet-crimineel onthutsend smal is. 
Geboren in 1940 in het voormalig Nederlands-Indië waar zijn vader als militair geplaatst is, heeft Peter een moeilijke jeugd.
De verachting door zijn vader vanwege zijn lichamelijk handicap en zijn Indisch uiterlijk, de trekken van zijn moeder, laat zijn sporen na. Zijn moeder is eveneens machteloos tegenover haar hardvochtige man. In 1940 worden ze vanwege de politieke toestand in Indonesië naar Nederland geëvacueerd. Moeiteloos doorloopt hij zijn studies. Maar zijn driftige karakter brengt hem vaak in moeilijkheden bij zijn diverse werkgevers. Eenmaal op het criminele pad gaat het van kwaad tot erger. Na zijn eerste gevangenisstraf lijkt een maatschappelijke carriëre onmogelijk.
Zo wordt Peters levensweg steeds kronkeliger. Zal hij ooit uit dat moeras getrokken worden?
In grote lijnen hebben de gebeurtenissen in dit boek werkelijk plaatsgevonden. Namen en plaatsen zijn gewijzigd. Jan. W. Klijn is al schrijvend en onderzoekend tot de conclusie gekomen dat de kloof tussen crimineel en niet-crimineel onthutsend smal is. Wij zijn niet beter maar moeten er alleen voor bewaard blijven.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Jan W. Klijn
Titel Peter, waarom crimineel?
Uitgever Gebr. Koster
Plaats van uitgave Barneveld
Jaar van uitgave 1993
Aantal pagina's 182 blz.
Bijzonderheden Gebonden, naam voorin, in goede staat.
ISBN of EAN 9789071420849
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel