St. Aldegonde, Marnix van-Verhandeling over het Sacrament van het Heilig Avondmaal des Heeren

Artikelnummer: 9061401569
Vorige Artikel 413 van 493 Volgende
€ 8,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Verhandeling over het Sacrament van het Heilig Avondmaal des Heeren door Philips van Marnix van St. Aldegonde (1540-1598), een belangrijk staatsman en diplomaat.
Hij leverde ook een grote bijdrage aan de opbouw van de jonge calvinistische kerk in de Nederlanden. Zo voltooide hij een complete psalmberijming en zette hij zich aan een betrouwbare bijbelvertaling. Hij beheerste als geen ander het wapen van de polemiek.
Zijn bekendste strijdschrift is De Biënkorf der H. Roomsche Kercke (ca. 1569). Ook in het in 1599 uitgegeven Traité du Sacrament de la Sainte Cene du Seigeneur, dat nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling verschijnt, gaat hij de discussie met Rome aan.
Hij behandelt één van de grootste geschilpunten tussen Rome en Reformatie: de betekenis van het Avondmaal. Daarbij gaat hij uitgebreid in op tekenkarakter van de sacramenten en toont hij aan dat het Woord eigenlijk ook als teken beschouwd moet worden.
Dit boeiende theologische geschrift is vertaald door drs. A. Maljaars te Waddinxveen, onder meer eindredacteur van de serie Verklaring van de Bijbel door Johannes Calvijn.
Uitgave in samenwerking met de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Verhandeling over het Sacrament van het Heilig Avondmaal des Heeren
Titel Philips van Marnix van St. Aldegonde
Uitgever De Groot Goudriaan
Plaats van uitgave Kampen
Jaar van uitgave 1988
Aantal pagina's 206 blz.
Bijzonderheden Gebonden, in keurige staat.
ISBN of EAN 9061401569
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel