Wal, J. van der (eindredactie)-Psychische nood

Artikelnummer: 9789050308052
Vorige Artikel 37 van 37
€ 5,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Psychische nood, onder redactie van dr. J. van der Wal, is een handreiking voor ambt, gemeente en hulpverlening bij psychisch lijden.
Vanouds horen christelijk geloof en hulpverlening bij elkaar. Met de komst van de verzorgingsstaat, de secularisatie en de professionalisering is die relatie niet minder vanzelfsprekend, maar wel ingewikkelder geworden. De GLIAGG de poort is een gereformeerde instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg die in haar ontwikkeling door deze problematiek is heengegaan en nog steeds in dit spanningsveld werkzaam is.
GLIAGG de poort bestond in 1997 twintig jaar. Dat feit was de aanleiding voor deze jubileumuitgave.
In het eerste deel gaan verschillende auteurs in op bezinnende en praktische vragen als: hoe kun ja als christen omgaan met (psychisch) lijden? Hoe kan de identiteit op een verantwoorde wijze in de professionele hulpverlening gestalte krijgen? Mogen christenen professionele hulp inroepen. Hoe kunnen ambtsdragers en hulpverlener vruchtbaar samenwerken? Hoe ver kan interkerkelijke samenwerking zich uitstrekken? Hoe kan er vanuit de gemeente praktische ondersteuning geboden worden aan mensen met een psychische stoornis?
Het tweede deel bevat een kroniek van de instelling, geschreven door de heer A. Verhoef. De mensen achter de instelling, maar ook kerkelijke en maatschappelijke ontwikkelingen komen op een boeiende wijze in beeld.

Schrijver
Dr. J. van der Wal (eindredactie)

Titel
Psychische nood-Ambt, gemeente en hulpverlening

Uitgever
Groen

Plaats van uitgave
Heerenveen

Jaar van uitgave
1998

Aantal pagina's
360 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in goede staat.

ISBN of EAN
9789050308052

© 2010 - 2022 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel