Wageningen, Gerda van-Altijd leeft de rivier

Artikelnummer: 9789024215553
Vorige Artikel 310 van 335 Volgende
€ 4,00 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Altijd leeft de rivier is een streekroman van Gerda van Wageningen over de trek naar de sterk groeiende stad Rotterdam rond 1900. 
Nora Groenendijk is 18 jaar als ze met haar ouders, haar één jaar jongere zus Aleid en haar kleine broertje Jantje van het platteland naar de stad verhuist. Rond het jaar 1900 trekken veel landarbeiders naar de havens van de sterk groeiende stad Rotterdam, in de hoop daar een beter bestaan op te bouwen. 
De eerste tijd leeft het gezin echter in bittere armoede. Nora en Aleid vinden zeer ongezond werk in een loodwitfabriek en Jantje sukkelt verschrikkelijk met zijn gezondheid. Toch vinden beide meisjes uiteindelijk ander werk. 
Aleid is een pittige tante, die zich wel door de moeilijkheden heenslaat. Ze maakt er geen moment een geheim van dat ze zal proberen een rijk huwelijk te sluiten; ze heeft genoeg van armoede. En het ziet ernaar uit dat haar dit ook zal gaan lukken. 
Nora is Aleids tegenpool; lief en zacht van karakter, dreigt ze er soms in conflictsituaties onderdoor te gaan. Gelukkig is er dan haar vriend Chris van Buren om haar op te vangen. En mocht ze het eens helemaal niet meer zien zitten, dan vlucht ze naar haar geliefde plekje aan de rivier. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Gerda van Wageningen
Titel Altijd leeft de rivier
Uitgever VCL-serie
Plaats van uitgave Kampen
Jaar van uitgave 1995
Aantal pagina's 216 blz.
Bijzonderheden Gebonden, met stofomslag, in goede staat.
ISBN of EAN 9789024215553
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel