Teitler, Prof. Dr. G. en Groen, Drs. P.M.H.-De Politionele Acties

Artikelnummer: 9067071846
Vorige Artikel 75 van 89 Volgende
€ 9,50 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Prof. Dr. G. Teitler en drs. P.M.H. Groen hebben grondig onderzoek verricht naar De Politionele acties in Indonesië in de naoorlogse jaren. 
Ook nu nog staan rond de politionele acties in Indonesië tal van vragen open. Dat deze ooit tot ieders voldoening beantwoord zullen worden, lijkt onwaarschijnlijk. Iedere nieuwe generatie trouwens zal over nieuwe aspecten van deze acties voorlichting wensen.
Tijdens een symposium van de Stichting Maatschappij en Krijgsmacht werden onlangs enige kernthema's van het omstreden onderwerp 'politionele acties' aan de orde gesteld. De met zorg uitgekozen voordrachten worden hierbij onder redactie van prof. dr. G. Teitler en mw. drs. P. M. H. Groen gebundeld.
Zonder overdrijving kan gesteld worden dat naar enkele van de behandelde thema's niet eerder wetenschappelijk onderzoek werd verricht. Achtereenvolgens wordt aandacht besteed aan de financiële aspecten van de politionele acties; vrijwilligers en weigeraars: propaganda, voorlichting, thuisfront; strategie en besluitvorming betreffende de eerste politionele actie; de positie van Europese planters tussen Nederlandse steun en Indonesisch verzet; de samenstelling van de Indonesische strijdkrachten als onderhandelingsthema; het Korps Speciale Troepen; een vergeten strijd: zeepolitie, smokkel, infiltratie.
Het boek is niet bedoeld als een aanklacht, vergoelijking of demonstratie. Wie er zijn gram of gelijk wil halen, komt niet aan zijn trekken. Wie grondig geïnformeerd wil worden over een van de meest ingrijpende episoden uit het recente Nederlandse verleden, wordt waarschijnlijk niet teleurgesteld. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Prof. Dr. G. Teitler en drs. P.M.H. Groen
Titel De Politionele acties
Uitgever De Bataafsche Leeuw
Plaats van uitgave Amsterdam
Jaar van uitgave 1988 (tweede druk)
Aantal pagina's 160 blz.
Bijzonderheden Gebonden, met stofomslag, in goede staat.
ISBN of EAN 9067071846
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel