Lis, Hendrik van-Nieuwe verzameling van Eenige Oefeningen

Artikel 1 van 104 Volgende
€ 35,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Nieuwe onveranderde uitgave van de nieuwe verzameling van Eenige Oefeningen over Verscheidene Keurstoffen zoo uit het Oude als Nieuwe Testament; weleer by verscheide gelegenheden uitgesproken door Hendrik van Lis.  
Heindricus van Lis wordt op 18 november 1704 te Rotterdam gedoopt. Zijn vader, Bartholomeus van Lis was remonstrants gedoopt, maar huwde gereformeerd met Catharina van der Bel en doopte zijn kinderen ook allemaal gereformeerd. Hendrik komt uit een gezin van dertien kinderen en trouwt de eerste keer in september 1732 te Rotterdam met Catharina van der Stoppel. Zijn tweede huwelijk is te Leiden omstreeks 1750 met Hillegonda van den Heuvel. Hendrik laat in Leiden twee kinderen dopen: Catharina Hillegonda (1755) en Pieter Hendrik (1757). 
Hendrik van Lis is omstreeks 1757 naar Den Haag verhuisd, waar hij voor twee bundels met oefeningen voorwoorden schrijft (1758 een 20-tal, en in 1764 een 12-tal). Hij overlijdt op 25 april 1773 te 's Gravenhage. Het is niet bekend op en waar hij gestudeerd heeft, maar hij had een grote Schriftkennis en een voorliefde voor gedichten, waar zijn oefeningen rijk mee versierd zijn. Hij was geen predikant en waarschijnlijk is hij in Rotterdam begonnen met oefenen, omdat hij 'de oefenaar uit Rotterdam' genoemd werd. 
Met een voorrede van G. Maliepaard Cz., Gereformeerd Predikant te 's-Gravenhage. 
Nieuwe druk. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Hendrik van Lis
Titel Nieuwe onveranderde uitgave van de nieuwe verzameling van Eenige Oefeningen over Verscheidene Keurstoffen zoo uit het Oude als Nieuwe Testament
Uitgever C. de Bruin-Firma I.J. Malga
Plaats van uitgave 's-Gravenhage
Jaar van uitgave z.j.
Aantal pagina's 671 blz.
Bijzonderheden Gebonden, nieuwe druk, halfleer, platten gemarmerd en geplastificeerd, in goede staat.
ISBN of EAN n.v.t.
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel