Bruinings, David-De Leeuw uit de stam van Juda

Artikel 1 van 294 Volgende
€ 12,50
Het artikel is uitverkocht.

De Leeuw uit de stam van Juda bevat zijnde zestien weldoorwrochte leerredenen over het bitter kruislijden van onzen gezegenden Heiland en Zaligmaker Jezus Christus door D. Bruinings (1704-1749).
De preken van ds. Bruinings zijn allemaal na zijn overlijden uitgegeven. Deze 16 lijdenspredikaties zijn meest in Avondmaalstijden uitgesproken en kenmerken zich in een heldere, eenvoudige en bewogen trant van preken. Ze zijn zeer geschikt om in de eredienst te lezen, zoals ook ds. J. Schotel in zijn voorwoord schrijft.
David Bruinings werd te Bremen op 8 december 1704 geboren, waar hij filologie en filosofie studeerde. Daarna in Heidelberg theologie. Hij is predikant geweest te Florsheim (bij Worms) 1729, Neckerau, 1732 en Amsterdam, de Hoogduitsche Gereformeerde Gemeente vanaf 1749. Deze gemeente diende hij tot zijn sterven, op 45-jarige leeftijd, 16 juni 1749.

Schrijver
David Bruinings

Titel
De Leeuw uit de stam van Juda bevat zijnde zestien weldoorwrochte leerredenen over het bitter kruislijden van onzen gezegenden Heiland en Zaligmaker Jezus Christus

Uitgever
Lindenberg

Plaats van uitgave
Rotterdam

Jaar van uitgave
z.j.

Aantal pagina's
309 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, naam voorin, boven- en onderkant rug iets kaal, verder in goede staat.

ISBN of EAN
n.v.t.

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.