Avinck, Theodorus-Wendt u naar Mij toe

Artikelnummer: 9789033119378
Vorige Artikel 67 van 260 Volgende
€ 5,00
Voorraad 1 stuk

Wendt u naar Mij toe, drie preken uit het eerste bundel van de Praktikale Verhandelingen van Theodorus Avinck.
De oefeningen van Avinck, een ouderling die als 'oefenaar' optrad in het Utrecht van de 18e eeuw, kenmerken zich door een bewogen en sprankelende verkondiging van Wet en Evangelie. Voortdurend is Avinck in gesprek met zijn onbekeerde luisteraars en legt hij de noodzaak van de innerlijke vernieuwing aan hun hart.
Dat is al direct het geval bij de overdenking van Jesaja 45 vers 22: 'Wendt u naar Mij toe, wordt behouden, alle gij einden der aarde, want Ik ben God, en niemand meer.'
Avinck gaat ook in op vragen uit de praktijk der godzaligheid. Herhaaldelijk spreekt hij over het komen tot Christus. Wie mag leven onder de ruime, welmenende prediking van het Evangelie, wordt gewezen op zijn of haar verantwoordelijkheid. Ook komen het noodzakelijke werk van de Heilige Geest, de ware evangelische verootmoediging en de invloed daarvan op het geloof aan de orde, alsook de volheid en de algenoegzaamheid van Christus.
De oefeningen vallen op door een heldere en bevindelijke uiteenzetting van de kernpunten uit de gereformeerde leer. Ze zijn vanouds bekend en geliefd onder Gods kinderen.
Inhoud:
- De algemene, onbepaalde, uitwendige roeping, de enige grond van geloofsvrijmoedigheid-Jesaja 45:22
- De krachtdadige, onwederstandelijke, inwendige roeping is noodzakelijk, zal een zondaar tot Christus kunnen komen-Johannes 6:65
- Het heilzaam vruchtgevolg van Christus' nodiging-Jesaja 45:24
De spelling is aangepast aan het hedendaags Nederlands, zonder de oorspronkelijke tekst geweld aan te doen. 
De Utrechtse ouderling Theodorus Avinck (1740-1782) was zeer onderlegd in de gereformeerde leer. Zijn naam mag in een adem worden genoemd met de namen van ouderlingen als Lambertus Myseras en Justus Vermeer.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Theodorus Avinck
Titel Wendt u naar Mij toe
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2005
Aantal pagina's 101 blz.
Bijzonderheden Gebonden, in keurige staat.
ISBN of EAN 9789033119378
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel