Bertold, Helena-Betsy's Bijbel

Artikel 1 van 105 Volgende
€ 5,00
Het artikel is uitverkocht.

Betsy's Bijbel, een verhaal op waarheid gegrond, vrij naar het Duitsch van Helena Bertold (Berthold), geillustreerd door Tjeerd Bottema. 
Meneer Steger komt in den boekwinkel van den heer Bertuch, waar hij diens 12-jarig dochtertje Betsy aantreft, die in den Bijbel leest. Nu begint een gesprek, waarbij de heer Steger, die totaal ongeloovig is, spot met den Bijbel, ofschoon hij dien niet kent. Betsy denkt er voortdurend aan en bidt, dat de heer Steger een Bijbel mag hebben en er in lezen.
Het leven van den heer Steger is ongelukkig. Zijn eenige dochter is tegen den zin harer ouders met een tooneelspeler getrouwd en de ouders, die elkaar de schuld geven, leven in haat en vijandschap tegen elkander. Om zijn spotten en vloeken is meneer Steger bij zijn dienstpersoneel bekend.
Eenigen tijd daarna sterft Betsy en op haar sterfbed verzoekt ze, dat haar Bijbel aan den heer Steger gegeven worde. Deze leest er in en wordt van een spotter een bidder. Zijn vrouw, die den Bijbel ontdekt heeft, begint ook te lezen.
Meneer Steger vindt zijn dochter met haar man en twee kinderen in diepe armoede weer terug. De levenssmart heeft hier het hart toegankelijk voor het Woord Gods gemaakt en zoo is Betsy's Bijbel het middel om de gansche familie tot het geloof te brengen.
Een korte geschiedenis, waarin ook de macht van Gods Woord uitkomt, is er nog tusschenin gevlochten. (Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1926)

Specificatie Omschrijving
Schrijver Helena Berthold
Titel Betsy's Bijbel-Een verhaal op waarheid gegrond
Uitgever J.M. Bredee's Boekhandel en Uitgevers-Mij.
Plaats van uitgave Rotterdam
Jaar van uitgave z.j.
Aantal pagina's 87 blz.
Bijzonderheden Gebonden, rood rugje, naam voorop, in keurige staat.
ISBN of EAN n.v.t.
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel