-39%

Augustinus, Aurelius-Het ware geloof (nieuw, licht beschadigd)

Artikelnummer: 9789492433534
Vorige Artikel 3 van 71 Volgende
€ 17,90 € 11,00
Voorraad 1 stuk

Het ware geloof, De vera religione, geschreven door Aurelius Augustinus en vertaald door Vincent Hunink en ingeleid door Paul van Geest geeft een aanzet tot verder doordenken van de zin van religie.
Wat heb je aan religie? Krijg je daardoor inzicht in de zin van het leven en in de waarheid? Of leidt religie tot ideologie en verwarring op alle niveaus? Zulke moderne levensvragen werden ook al gesteld door de oude kerkvaders.
Augustinus (354-430) wijdde er in zijn jonge jaren een sprankelend essay aan. Hij schreef het kort na zijn bekering tot het christendom. In Het ware geloof onderzoekt hij het thema religie tot aan de meest fundamentele vragen. Is geloven in God eigenlijk wel normaal en redelijk? Wat is het verband tussen geloof en vertrouwen in dingen of mensen van de toekomst? En wat bedoelen we als we spreken van ‘waarheid’? Is er wel één Waarheid?
De antwoorden van Augustinus verrassen vaak door hun vurige geloof en trefzekere verwoording. En veel van zijn ideeën hebben hemzelf en velen na hem aangezet tot verder denken.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Aurelius Augustinus
Titel Het ware geloof (De vera religione)
Uitgever Brevier
Plaats van uitgave Kampen
Jaar van uitgave 2020
Aantal pagina's 198 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw, maar schutblad voorin iets gescheurd en gevouwen.
ISBN of EAN 9789492433534
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel