Edwards, Jonathan-Religieuze gevoelens

Artikelnummer: 9789491586101
Artikel 1 van 105 Volgende
€ 17,50
Het artikel is uitverkocht.

Religieuze gevoelens, de Nederlandse vertaling van Religious affections van Jonathan Edwards, is als uitgave van Om Sions Wil op de markt gekomen.
Edwards maakte als predikant de Great Awakening mee, een grote opwekking die zich ook manifesteerde in zijn gemeente Northampton. Hij nam waar dat er niet alleen ware genade gevonden werd, maar ook onechte vrucht. Zijn boek geeft inzicht in de godsdienstige gevoelens van een oprecht christen en in die van een huichelaar. Welke godsdienstige werkingen zijn een blijk van zaligmakende genade en welke niet?
De geloofsband tussen Christus en een christen is een heel persoonlijke band. Het gaat immers over een kennen in liefde. Juist de liefde is het wezen van de ware godsdienst. Toch zijn niet alle religieuze ervaringen door de Geest gewerkte ervaringen. We leven in een tijd waarin we ook in dit opzicht de geesten hebben te toetsen of ze uit God zijn. Edwards gaat erg nauwgezet te werk als hij alle werkingen die niet uit God zijn, afscheidt en verwerpt. Het gaat om grondige kennis van wat ware godsdienstige gevoelens zijn.
Een indeling die bij de behandeling van elk nieuw onderwerp steeds terugkeert, is als volgt. Je hebt gevoelens die gerelateerd zijn aan de natuurlijke en aan de godsdienstige werking in de mens. Daarbij komen zowel bij de algemene als bij de bijzondere genade dezelfde gevoelens voor. Maar het gaat om de gevoelens die voortkomen uit de bovennatuurlijke werking van Gods Geest, die onlosmakelijk verbonden zijn aan het zaligmakend geloof in Christus.
De theologie en het pastoraat van Jonathan Edwards is samengevat in zijn diep inzicht van de religieuze gevoelens. Met een enorme wereldwijde interesse in Edwards is deze vertaling van Religious Affections een onmisbare aanvulling. Edwards gedachten over religieuze gevoelens zijn pastoraal en onderwijzend, en onderscheid een waar werk van genade van een schijn belijdenis van bekering - noodzakelijk voor Northampton, Nieuw Engeland en Nederland. (Prof. Dr. A.C. Neele, Yale University, Jonathan Edwards Cente, New Haven – USA)
De geloofsband tussen Christus en een christen is een heel persoonlijke band. Het gaat immers over een kennen in liefde. Juist de liefde is het wezen van de ware godsdienst. Toch zijn niet alle religieuze ervaringen door de Geest gewerkte ervaringen. Deze vertaling van een standaardwerk over 'Religieuze Gevoelens' verschijnt in een tijd waarin we ook in dit opzicht de geesten hebben te toetsen of ze uit God zijn. Het is daarom een reden tot dankbaarheid dat deze vertaling nu beschikbaar gekomen is voor wie het niet eenvoudige Engels van het oorspronkelijke werk een belemmering vormt. (Dr. M.J. Kater, predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken, docent aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn (TUA)

Specificatie Omschrijving
Schrijver Jonathan Edwards
Titel Religieuze gevoelens-Over geloof en gevoel
Uitgever Om Sions Wil
Plaats van uitgave Gouda
Jaar van uitgave 2013
Aantal pagina's 526 blz.
Bijzonderheden Gebonden, lichte vouw in voorcover, verder in goede staat.
ISBN of EAN 9789491586101
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel