Paul, Dr. M.J.-Vergeving en genezing

Artikelnummer: 9789023911999
Vorige Artikel 502 van 759 Volgende
€ 7,50
Voorraad 1 stuk

Vergeving en genezing van dr. M.J. Paul gaat in op het bijbelse omgaan met ziekte en ziekenzalving in de christelijke gemeente n.a. v. Jakobus 5. 
De laatste tijd is een toenemende aandacht van christenen te bespeuren voor een bijbels omgaan met ziekte. Zij vragen onder andere naar de betekenis van de ziekenzalving, zoals die in Jakobus 5 staat, of naar de zin van handoplegging. In dit boek gaat dr. M.J. Paul na hoe de christelijke kerk in het verleden met ziekte en genezing is omgegaan.
Hij laat zien dat in de tijd van de Reformatie - als reactie op misbruik - veel zaken zijn afgeschaft, waarvoor tegenwoordig weer aandacht wordt gevraagd. Na een exegese van de bijbelgedeelten die spreken over ziekte en genezing kiest de auteur voorzichtig zijn weg tussen de vele bestaande meningen. Hij komt tot de conclusie dat bijvoorbeeld ziekenzalving in ere hersteld dient te worden. Daarbij gaat hij ook in op de pastorale en praktische vragen die dat kan oproepen. Een helder boek dat geschikt is voor bezinning binnen bijbelkringen en kerkenraden.
Dr. M.J. Paul (1955) is docent Oude Testament aan de Christelijke Hogeschool Ede en buitengewoon hoogleraar Oude Testament aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven/Heverlee (België). Daarvoor was hij hervormd gemeente- en ziekenhuispredikant.

Schrijver
Dr. M.J. Paul

Titel
Vergeving en genezing-Ziekenzalving in de christelijke gemeente

Uitgever
Boekencentrum

Plaats van uitgave
Zoetermeer

Jaar van uitgave
1997

Aantal pagina's
164 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in goede staat.

ISBN of EAN
9789023911999

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel