Berhane, Helen-Het lied van de nachtegaal

Artikelnummer: 9789075813333
Artikel 24 van 468
€ 3,50
Voorraad 1 stuk

Het lied van de nachtegaal van Helen Berhane, met Emma Newrick, is een waargebeurd verhaal over geloof en vervolging in Eritrea. 
Helen Berhane zat ruim twee jaar onder erbarmelijke omstandigheden gevangen omdat ze weigerde haar geloof op te geven. Na haar vrijlating in 2006 is Helen Eritrea ontvlucht.
“Helens verhaal is een actueel voorbeeld van het lijden dat vervolgde broeders en zusters vandaag de dag ondergaan in gevangenissen en strafkampen”, schrijft SDOK-directeur Edwin Baelde in het voorwoord van het boek. Tjalling Schotanus, directeur van Open Doors, vult aan: “Aan Helens lijden kwam een einde, maar nog steeds zitten meer dan tweeduizend Eritrese christenen gevangen. Helen is hun stem.”
Veel christenen in Eritrea zitten gevangen in metalen zeecontainers en ondergrondse cellen, om hen te dwingen hun geloof af te zweren. In Eritrea zijn slechts vier geloofsrichtingen toegestaan: de islam en de Eritrees-orthodoxe, de lutherse en de rooms-katholieke kerk. De Eritrese overheid volgt een stelselmatig beleid om niet-geregistreerde kerken uit te roeien.
Met de publicatie van Het lied van de nachtegaal willen SDOK en Open Doors de zorgelijke situatie van veel christenen in Eritrea onder de aandacht brengen van christenen in Nederland en hen oproepen om in gebed naast deze christenen te staan.
Een indrukwekkend boek om te lezen.

Schrijver
Helen Berhane met Emma Newrick

Titel
Het lied van de nachtegaal

Uitgever
Stichting De Ondergrondse Kerk i.s.m. Open Doors

Plaats van uitgave
Gorinchem

Jaar van uitgave
2019 (tweede druk)

Aantal pagina's
119 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in goede staat.

ISBN of EAN
9789075813333

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel