Hooghwerff, B.-Uw dochters zullen profeteren (nieuw)

Artikelnummer: 9789033131608
Artikel 60 van 156
€ 23,90 (inclusief btw)

Uw dochters zullen profeteren is een ontroerend boek van B. Hooghwerff over geestelijke opleving onder catechisanten in Oud-Beijerland in de Hoeksche Waard. 
Tijdens het catechisatieseizoen 1801-1802 vond er in Oud-Beijerland een geestelijke opleving plaats. De Heere werkte in die periode krachtig met Zijn Geest onder een groep meisjes in de leeftijd van twaalf tot negentien jaar. Hun predikant en catechiseermeester, ds. P.J. Resler, kreeg felle kritiek te verduren. ‘Laat het eerst maar eens kermis worden’, zeiden sommigen. ‘Dan zullen we eens zien wat er van dat zogenaamde Geesteswerk overblijft.’
De auteur heeft zich voor dit boek niet alleen verdiept in de gebeurtenissen uit 1802, maar ook in het vervolg. Uit onderzoek bleek dat de vrucht van deze geestelijke opleving niet beperkt is gebleven tot een aantal van deze catechisanten zelf. De Heere heeft ook rijk gewerkt in hun gezinnen en nageslacht. De voorspelling dat er misschien niets van terecht zou komen, is niet uitgekomen. Integendeel.
Een bemoedigend en goed gedocumenteerd verslag van een stukje historie waarvan de rijke gevolgen tot in het recente nageslacht merkbaar zijn.
Hieruit blijk de waarheid van de woorden uit Handelingen 2: En het zal zijn in de laatste dagen, (zegt God) Ik zal uitstorten van Mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, en uw jongelingen zullen gezichten zien, en uw ouden zullen dromen dromen.
En ook op Mijn dienstknechten, en op Mijn dienstmaagden, zal Ik in die dagen van Mijn Geest uitstorten, en zij zullen profeteren.
En verder: Want u komt de belofte toe, en uw kinderen, en allen, die daar verre zijn, zo velen als er de Heere, onze God, toe roepen zal.

Schrijver
B. Hooghwerff

Titel
Uw dochters zullen profeteren-Geestelijke opleving onder catechisanten in Oud-Beijerland

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Houten

Jaar van uitgave
2022

Aantal pagina's
221 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789033131608

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel