Owen, John-De gezonde leer

Artikelnummer: 9789492433268
Vorige Artikel 497 van 760 Volgende
€ 6,00
Voorraad 1 stuk

De gezonde leer-De Kleinere en Grotere Catechismus is een catechismus voor kleine kinderen, en catechismus voor iets oudere kinderen geschreven in vraag en antwoord.
John Owen werd vooral bekend als academisch theoloog en schrijver van dikke en doorwrochte boeken. Maar hij was ook in staat om beknopt en op eenvoudig niveau te schrijven. Voor de gemeente van Fordham schreef hij twee catechismussen, een voor kleine kinderen en een voor wat oudere. Owen schreef deze korte werken om zijn gemeente meer kennis van de geloofsleer bij te brengen. Ze waren bedoeld om door ouders en kinderen thuis te gebruiken.
Ook zeer geschikt voor volwassenen!
Dr. P. de Vries schrijft in zijn woord vooraf: „De eerste catechismus is heel kort en is, zoals Owen ook zelf aangeeft, bedoeld om aan jongeren te leren. Daarbij zullen we moeten denken aan kinderen in de leeftijd van de basisschool. De tweede en grote catechismus is een hulp om de kern van de prediking te onthouden. Die kern is voor Owen heel terecht de persoon, de ambten en daarmee het werk van Christus.”

 

Schrijver
John Owen, Dr. P. de Vries

Titel
De gezonde leer-De Kleinere en Grotere Catechismus

Uitgever
Brevier

Plaats van uitgave
Kampen

Jaar van uitgave
2017

Aantal pagina's
144 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, naamstempel voorin, in goede staat.

ISBN of EAN
9789492433268

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel