Knevel, Andries-Is het waar?

Artikelnummer: 9789025959326
Vorige Artikel 365 van 759 Volgende
€ 7,50
Voorraad 1 stuk

In Is het waar? gaat Andries Knevel op zoek naar bakens in een turbulente tijd; een boek met diepe doordenkingen die inspiratie bieden. 
Is Gods beleid niet inconsistent? En hoe weet je eigenlijk dat Hij bestaat? Kunnen we dat wel aantonen? Is een god die wij kunnen begrijpen of bewijzen nog wel een god, of slechts een menselijk verzinsel?
Hoewel Andries Knevel voor velen hét voorbeeld is van een christen met een rotsvast geloof, is hij bij uitstek ook iemand die overal vragen bij stelt. Juist moeilijke thema’s pakt hij bij de kop om ze kritisch te onderzoeken. Geloven ziet hij dan ook meer als een intellectuele uitdaging dan als iets wat je blik verengt.
In dit boek geeft hij ongezouten commentaar op opinies en ontwikkelingen rond mens en maatschappij. Waarom willen mensen steeds ouder worden? Waarom blijven mensen geloven terwijl het leven vaak helemaal niet klopt? Hij volgt de actualiteit en focust vooral op vragen rond christelijke politiek.
Verder onderzoekt hij in hoeverre de Bijbel op waarheid berust. Hoe betrouwbaar zijn de Evangeliën? Wat is er te zeggen over de historische Jezus en is Hij waarlijk opgestaan?
Het worden echter nooit zware verhandelingen doordat hij ook het leven van alledag persoonlijk beschrijft. Alleen al de talloze ontmoetingen met boeiende mensen geven kleur en sfeer. En uit Knevels doordenkingen is veel inspiratie te putten.

Schrijver
Andries Knevel

Titel
Is het waar?

Uitgever
Uitgeverij Ten Have

Plaats van uitgave
z.p.

Jaar van uitgave
2008

Aantal pagina's
336 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in keurige staat.

ISBN of EAN
9789025959326

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel