Thoene, Bodie en Brock-Het hart van Jeruzalem

Artikelnummer: 9789060678992
Artikel 1 van 140
€ 5,00
Het artikel is uitverkocht.

Het hart van Jeruzalem is het derde deel in de serie over der prille geschiedenis van de staat Israël, De erfenis van Sion van Bodie en Brock Thoene. 
23 mei 1948. De dagen van de Joden in het Oude Jeruzalem lijken geteld te zijn. De staat Israël is nu negen dagen oud. Het Joodse verzet heeft nauwelijks wapens en munitie meer.
Een droge, hete, harde woestijnwind teistert het heilige land. De mensen in de Joodse wijk vergaan van de dorst. Het waterrantsoen is net genoeg om je tong nat te maken.
Lori Kalner richt zich volledig op de bescherming van de kleine Abe Kurtzmann, die in paniek raakt zodra hij een gebouw binnengaat. Rabbi Lebowitz moet de geheime gang opblazen, nu Mosje en Dov niet zijn teruggekomen van hun missie in vijandelijk gebied, maar hij wacht... en wacht.
David Meyer's haalt adembenemende toeren uit als gevechtspiloot in een trage, kwetsbare Piper of een lastig te besturen Duitse jager: een Messerschmitt 109 - zowat de enige vliegtuigen waarover Israël beschikt.
'Dummkopf' Alfie Halder en de mysterieuze tuinman blijken een bijzondere relatie met elkaar te hebben. De tuinman komt Daoed te hulp, de Arabische weesjongen die door de Joodse dokter Baroech is geadopteerd, en geeft hem een bijzondere opdracht.
In Het hart van Jeruzalem brengen Bodie en Brock Thoene de prille geschiedenis van Israël zodanig tot leven, dat lezer deelnemer in plaats van toeschouwer is.

Schrijver
Bodie en Brock Thoene

Titel
Het hart van Jeruzalem

Uitgever
Gideon

Plaats van uitgave
Hoornaar

Jaar van uitgave
2002

Aantal pagina's
429 blz.

Bijzonderheden
Paperback, lichte leesvouw in rug, verder in goede staat.

ISBN of EAN
9789060678992

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel