Bakker, Niek-Het teken van Sétna

Artikelnummer: 9789023990109
Artikel 15 van 475
€ 5,00
Voorraad 1 stuk

Het teken van Sétna van Niek Bakker is een Keltische roman die de lezer verplaatst in het ruige leven van de Kelten in de vierde eeuw na Christus. 
In het Ierland van de vierde eeuw loopt de spanning tussen twee van de talrijke kleine Keltische rijkjes snel op. Rooftochten en plunderingen brengen de twee stammen op de rand van oorlog. Een sturende rol in dit alles speelt de hard Sétna. Op sluwe wijze werkt hij het doortrapte plan uit dat hem veel macht moet bezorgen. Zijn tegenspeler, de druïde Laegaire ziet echter geen heil in brute kracht maar in geloof in de goden en de wijsheid. Op onnavolgbare wijze weet hij zijn stam geestelijk en politiek te leiden. Te midden van deze verwikkelingen vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de vroegchristelijke en de Keltische cultuur in de personen van de gevangen Britse prinses Llabanda en de jonge strijder Fergus.
Deze meeslepende historische roman, die gebaseerd is op diepgaand historisch onderzoek, plaatst de lezer vanaf de eerste bladzijde midden in het ruige leven van de Kelten uit de vierde eeuw. In deze boeiende wereld van goden, geesten en geweld maakt hij kennis met de aanhankelijkheid van de vroege Kelten aan hun goden en de wijsheid van de druïden.

Schrijver
Niek Bakker

Titel
Het teken van Sétna

Uitgever
Mozaïek

Plaats van uitgave
Zoetermeer

Jaar van uitgave
1999

Aantal pagina's
252 blz.

Bijzonderheden
Paperback, naam voorin, in goede staat.

ISBN of EAN
9789023990109

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel