Noordegraaf, Dr. A.-Vijf broden en twee vissen

Artikelnummer: 9789023910671
Vorige Artikel 482 van 759 Volgende
€ 6,50
Voorraad 1 stuk

Vijf broden en twee vissen is een boek van dr. A. Noordegraaf over het missionair gemeentezijn in een (post)moderne samenleving. 
Veel missionair elan dat sinds de jaren vijftig in de Nederlandse kerken ontstond, is stukgelopen op de weerbarstige werkelijkheid. De huidige situatie vraagt dan ook om een heroriëntatie en bezinning: hoe kunnen we in de huidige geseculariseerde samenleving gestalte geven aan de opdracht tot getuigenis en dienst?
Dr. Noordegraaf wil in dit boek een praktisch-theologische bijdrage leveren aan deze bezinning. Hij zoekt onder andere naar bijbels-theologische grondlijnen met het oog op missionair gemeente zijn en confronteert, die met tendensen in de huidige samenleving. Ook brengt hij een aantal historische ontwikkelingen en de daarachter liggende kerkvisies in kaart. Het boek sluit af met een bespreking van de meer praktische aspecten van missionaire gemeenteopbouw.
Dr. A. Noordegraaf was tot 1998 docent Praktische Theologie vanwege de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Universiteit Utrecht. 

Schrijver
Dr. A. Noordegraaf

Titel
Vijf broden en twee vissen-Missionair gmeentezijn in een (post)moderne samenleving

Uitgever
Boekencentrum

Plaats van uitgave
Zoetermeer

Jaar van uitgave
1999 (tweede druk)

Aantal pagina's
333 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in goede staat.

ISBN of EAN
9789023910671

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel