Aalders, C.-Spiritualiteit

Artikel 1 van 947
€ 4,00
Voorraad 1 stuk

Spiritualiteit is een studie van C. Aalders over geestelijk leven vroeger en nu, de boeiende ontwikkelingen van het geestelijk leven van vroeger tot nu.  
Is geestelijk leven nog mogelijk in een wereld, die steeds voller en welvarender wordt? In een tijd, die alles verwacht van wetenschap en techniek? In mensen, voor wie de kennis van God tot een probleem is geworden?
Veel zielzorgers voelen zich door deze problemen sterk verontrust. Is geestelijk leven dus een uitstervende aangelegenheid, die niet meer past bij het moderne levensgevoel, of zal de mens ondanks al les weer nieuwe vormen van geestelijk leven tot ontwikkeling brengen – eenvoudig omdat hij een geestelijk wezen is. En welke rol zal de kerk daarbij hebben te spelen?
Dit zijn de vragen, die in dit boek aan de orde worden gesteld. Vragen die overigens slechts tot hun recht kunnen komen in een historisch perspectief.
Daarom is de mogelijkheid van geestelijk leven nu geprojecteerd tegen de boeiende ontwikkelingen van het geestelijk leven in vroeger eeuwen.
Hoewel deze studie, zich tot de christelijke spiritualiteit beperken moest, zijn de wijdere samenhangen niet geheel achterwege gelaten.

Schrijver
C. Aalders

Titel
Spiritualiteit-Geestelijk leven vroeger en nu

Uitgever
Boekencentrum n.v.

Plaats van uitgave
's-Gravenhage

Jaar van uitgave
1969

Aantal pagina's
219 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in iets gebruikte staat.

ISBN of EAN
n.v.t.

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel