Moerkerken, Ds. A.-De leeuw heeft gebruld (nieuw)

Artikelnummer: 9789033131707
Vorige Artikel 171 van 258 Volgende
€ 17,50 (inclusief btw)

De leeuw heeft gebruld, tien overdenkingen over Amos door ds. A. Moerkerken, emeritus-predikant van de Gereformeerde Gemeenten. 
Amos was een boer uit Tekóa, een dorpje aan de rand van de woestijn van Juda. Door Goddelijke aansporing verliet hij zijn kudden om te gaan profeteren tegen het Tienstammenrijk. Daar heerste uitwendige voorspoed, maar ook grote innerlijke verdorvenheid. Amos moest hun het Goddelijk gericht aanzeggen.
Als God met Zijn oordelen komt, is het nodig dat wij bij de oorzaak gebracht worden. ‘Zou er een kwaad in de stad zijn, dat de HEERE niet doet?’ We moeten hogerop zien. Amos zegt: Het oordeel komt, en het komt van God. Er is alle reden om te sidderen. ‘De leeuw heeft gebruld, wie zou niet vrezen? De Heere HEERE heeft gesproken, wie zou niet profeteren?’
De boodschap van Amos blijft actueel. Het gericht komt ook over ons land en over de kerk. Maar Amos eindigt niet in de inktzwarte nacht van het welverdiende oordeel. Aan het einde straalt het gouden licht van het Evangelie ook in dit Bijbelboek.

Schrijver
Ds. A. Moerkerken

Titel
De leeuw heeft gebruld-Tien overdenkingen over Amos

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Houten

Jaar van uitgave
2022

Aantal pagina's
167 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789033131707

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.