Keller, Werner-De Bijbel heeft toch gelijk

Vorige Artikel 352 van 760 Volgende
€ 8,50
Voorraad 1 stuk

De Bijbel heeft toch gelijk van Werner Keller is een indrukwekkende en uitermate boeiende reis in het voetspoor van het Oude Testament, een reis door de historie en langs al de plaatsen waar de Bijbel gewag van maakt.
Werner Keilers boek verscheen voor het eerst in 1955 en werd in een groot aantal landen (24 talen) uitgebracht, waaronder ook Nederland.
Tot het verschijnen van Keilers boek gold hetgeen de bijbel verwoordde als onaantastbaar, hoewel er natuurlijk veel kritische Christenen waren, die de historische juistheid van het Boek der Boeken in twijfel trokken.
Werner Keiler - ofschoon geen archeoloog noch prehistoricus - was de eerste, die zich jarenlange, minitieuze arbeid getroostte om het waarheidsgehalte van de historische gebeurtenissen, zoals beschreven in de bijbel, aan een nauwkeurig onderzoek te onderwerpen.
Veel nieuwe feiten, afkomstig van handschrift- vergelijkingen, opgravingsresultaten en overleveringen uit andere religies, waren weliswaar afzonderlijk bekend, maar nog nooit in een dergelijke onderlinge samenhang bekeken. Zo ontstond een van de meest fascinerende naslagwerken van de twintigste eeuw.

Schrijver
Werner Keller

Titel
De Bijbel heeft toch gelijk-De wetenschap bewijst de historische juistheid

Uitgever
H.J. Paris

Plaats van uitgave
Amsterdam

Jaar van uitgave
1964

Aantal pagina's
440 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, stofomslag iets sleets, geschenkwens voorin, verder in goede staat.

ISBN of EAN
n.v.t.

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel