Mak, Geert-Het ontsnapte land

Artikelnummer: 9789045007830
Artikel 154 van 421
€ 5,00
Voorraad 1 stuk

In Het ontsnapte land van Geert Mak droomt een oude man in zijn laatste maanden over de eerste reis, van Schiedam naar Zaandam en terug, die hij in de zomer van 1912 als jongen maakte met zijn oom, een beurtschipper. 
Het is een droom van stille geluiden in een ernstig landschap, met polders, kleine huizen en zwartgeteerde schuren. Vijfentachtig jaar later maakt zijn zoon dezelfde tocht opnieuw, in een klein bootje, aan de hand van oude foto’s, een schippersalmanak en een stafkaart uit 1912. Het huidige Nederland blijkt een land van perfectie en verborgen chaos, een land waar men niet zozeer woont, als wel zich verplaatst. De duidelijke overgangen van stad naar land zijn verdwenen en er zijn vage tussenvormen voor in de plaats gekomen; stenen vlekken die weinig van doen hebben met het klassieke dorpsleven, maar ook de kenmerken missen van een stad - behalve dan de anonimiteit. In dat veranderende landschap zijn de oude binnensteden vluchtplaatsen geworden, reservaten van de menselijke maat. De natuur is geen vijand meer, maar een corridor van herkenning in een verder vreemde wereld.
Geert Mak speelt in Het ontsnapte land met tijd en herinnering, met onze zoektocht naar oorspronkelijkheid en onze pogingen om met het Nederlandse landschap van vandaag in het reine te komen.
Met foto's. 

Schrijver
Geert Mak

Titel
Het ontsnapte land

Uitgever
Uitgever Atlas

Plaats van uitgave
Amsterdam/Antwerpen

Jaar van uitgave
2001 (tweede, herziene en uitgebreide druk)

Aantal pagina's
107 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, met stofomslag, in goede staat.

ISBN of EAN
9789045007830

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel