Turner, Jamie Langston-Wintervogels

Artikelnummer: 9789023992745
Artikel 395 van 475
€ 5,00
Voorraad 1 stuk

De weduwe Sophie ervaart in de roman Wintervogels van Jamie Langston Turner tegen wil en dank hoe onvoorstelbaar ingrijpend de kracht van de liefde is. Een gevoelig en ontroerend portret.
Sophie Langham Hess is tachtig jaar. Verbitterd en in de mensen teleurgesteld zit ze in het huis van haar neef en zijn vrouw haar leven uit. Patrick en Rachel bieden haar onderdak en eten; in ruil daarvoor zullen zij haar enige erfgenamen zijn.
Sophie slijt haar dagen met vogels kijken en mijmeren – over mensen die ze heeft gekend, over haar huwelijk, over de dingen die zich in haar omgeving afspelen. Patrick vindt ze onuitstaanbaar. Zijn vrouw Rachel intrigeert haar, maar ze weigert zich emotioneel aan haar of aan wie dan ook te binden.
De gesprekken elders in het huis boeien haar echter meer dan ze wil toegeven. Luistervinkje spelen en zo af en toe een beetje spioneren acht ze niet beneden haar waardigheid. Na alles wat ze heeft meegemaakt, bezit ze in eigen ogen toch al niet veel waardigheid meer.
In het leven van Patrick en Rachel heeft zich lang geleden een tragedie voorgedaan – en sindsdien is ook hun wereld klein geworden. Zij besluiten daar verandering in te gaan brengen. Naarmate de horizon van hun bestaan steeds wijder wordt, raakt Sophie tegen wil en dank betrokken bij de levens van anderen en ontdekt ze dat ook haar eigen leven nog niet voorbij is.

Schrijver
Jamie Langston Turner

Titel
Wintervogels

Uitgever
Moza:iek

Plaats van uitgave
Zoetermeer

Jaar van uitgave
2008

Aantal pagina's
372 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in keurige staat.

ISBN of EAN
9789023992745

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel