Geisler, Norman L.-Ik heb te weinig geloof om een atheïst te zijn

Artikelnummer: 9789033818332
Vorige Artikel 152 van 319 Volgende
€ 15,00
Voorraad 1 stuk

Ik heb te weinig geloof om een atheïst te zijn van Norman L. Geisler en Frank Turek is een boek over de basisvragen: Waar komen wij vandaan? Wat is onze bestemming? Bestaat er een God?
Geisler en Turek zijn Amerikaanse wetenschappers die stellen dat er veel verstandelijke argumenten zijn voor het bestaan van God. Sterker nog, zij menen dat je meer geloof nodig hebt om met je volle verstand atheïst te kunnen zijn!
Stap voor stap bouwen de auteurs hun betoog op. Ze gaan uitvoerig in op argumenten voor het bestaan van God en voor een goddelijke oorsprong van het heelal en het leven op aarde. Hiermee sluiten zij aan bij de actuele discussie over Intelligent Design. Daarbij stellen ze zichzelf de vijf belangrijkste vragen in het leven: waar komen we vandaan, wie zijn we, waarom zijn we hier, hoe moeten we leven en waar gaan we naartoe?
Vervolgens behandelen Geisler en Turek het bestaan van een morele wet (universeel geldige waarden die alleen door God gegeven kunnen zijn), het geloof in wonderen en de historische betrouwbaarheid van het Nieuwe Testament.
Dit boek zet kwesties rond geloof en wetenschap op een toegankelijke manier uiteen voor een breed publiek. Het is een goed onderbouwd en overtuigend geschreven betoog waarin ook de wetenschappelijke aspecten begrijpelijk zijn weergegeven! Een waardevol boek voor christenen die in een seculiere omgeving hun "irrationele" geloof willen kunnen onderbouwen. Bovendien zeer geschikt voor mensen die serieus op zoek zijn naar antwoorden op de grootste levensvragen.
Dr. Frank Turek heeft diverse universitaire graden behaald. Hij heeft management en leiderschap gedoceerd aan de George Washington University in Washington, D.C. Als senior partner van The Austin Group verzorgt hij trainingen voor het bedrijfsleven.
Dr. Norman Geisler is filosoof en als president en senior pastor verbonden aan het Southern Evangelical Seminary and Bible College in Charlotte, North Carolina. Hij kreeg voor een van zijn boeken de Gold Medallion Award en ontving de Silver Medallion Award voor zijn Baker Encyclopedia of Christian Apologetics.

Schrijver
Norman L. Geisler en Frank Turek

Titel
Ik heb te weinig geloof om een atheïst te zijn

Uitgever
Ark Boeken

Plaats van uitgave
Amsterdam

Jaar van uitgave
2006

Aantal pagina's
543 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in keurige staat.

ISBN of EAN
9789033818332

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel